Vibys nye fælleshus

Hvad skal Vibys nye fælleshus hedde?

Viby skal have et nyt fælleshus for kulturhus, bibliotek, borgerservice og arkiv. Arkitekttegningerne er klar og nedrivning af bygningerne på CosmosGrunden er i gang. Her bliver plads til opførelsen af det nye 1400 kvadratmeter store fælleshus. Byggeriet forventes at være færdigt i efteråret 2021, og i mellemtiden arbejder projektgruppen på at skabe en fælles organisation for de aktører, som skal have til huse i fælleshuset. Først for ligger opgaven med at finde et fælles navn for huset og derfor inviterer projektgruppen alle til at komme med forslag.

Der er udarbejdet en skabelon for, hvordan navnet skal findes. Skabelonen beskriver, at huset skal have et samlende navn, som henviser til stedet samlet set. Det kan pege på funktion, arkitektur, placering eller andet – måske et ordspil. Undertitel til husets navn bliver: Kulturhus * Bibliotek * Borgerservice * Arkiv, så det er tydeligt, hvilke funktioner stedet rummer. Det muliggør desuden, at det samlende navn kan have en mere abstrakt karakter eller blot være noget, som egner sig godt i daglig tale. Lokalerne inde i huset skal desuden have historiske referencer – og gerne i sammenhæng med hinanden og det overordnede navn.

Har du et eller flere forslag til, hvad det hele skal hedde, kan du udfylde elektronisk ved at klikke vide videre nedenfor. Du har også mulighed for at udfylde på papir og lægge i en postkasse på Viby Bibliotek.

Der vil være åbent for at komme med forslag hele november.

Du er velkommen til at udfylde i det omfang, som du synes. Projektgruppen for husets aktører (Viby Bibliotek, Ramsøegnens lokalhistoriske arkiv og KulturCosmos) tager stilling til de indkomne forslag, og takker for din hjælp. Der er ikke tale om en konkurrence.

Her er mere information om huset: https://roskilde.dk/kommunen/kommunen-i-udvikling/viby-bibliotek-og-kulturhus