Indlæser Begivenheder

fredag 11. juni

Kl. 14.00 - 17.00

Pris: Gratis

Viby Folkefest 2021

Skal der være fest, så lad der være fest!

2020 blev de store og mange aflysningers år, og det gjaldt også den relativt nye ”Folkefest” i Viby. Sidste års fokus skulle have været på leg, men det kunne som så meget andet ikke blive til noget. I år skal det dog være anderledes.

Umiddelbart kan det virke håbløst at holde en folkefest. Indtil videre er der stadig restriktioner, byens kerne er en byggeplads, og både Kulturcosmos og Viby Bibliotek er midt i den store proces, som det altid er at flytte sammen. Men det er netop frustrationerne over sidste år, der giver ihærdigheden, som siger, at det skal lykkes i år.

Men hvordan kan arrangørerne være så sikre på, at årets folkefest bliver til noget? Det kan de være, fordi de planlægger to typer fest, alt efter restriktionerne når vi når til d. 11. og 12. juni. Og selvfølgelig også ved at neddrosle forventningerne. Mantraet er, at det er vigtigere, at der sker noget end ingenting.

Leg og kreativitet

Folkefesten i Viby er stadig for dem, der hellere vil være deltagere end tilskuere. Det giver noget ganske særligt til sammenholdet og selvværdet at være med til at skabe eller lege sammen, og nu er det brug for det mere end nogensinde. De legende elementer bliver også understøttet af de kreative, da Folkefesten får følgeskab af KulturCosmos’ Kunstnerkoloni, der ellers normalt finder sted i skolernes sommerferie.

Helt konkret kan man fx lave vilde LEGO-konstruktioner, når Hannes Klodseri kommer med bunker af sorteret LEGO. Man kan udtrykke sig med pensler, kridt og ord, lege gamle lege eller bare slappe af og riste skumfiduser ved bålet.

Projekthovedpine og viljepiller

Det er klart, at det er enhver planlæggers mareridt at skulle dobbeltplanlægge frem til sidste øjeblik, men arrangørgruppen, som består af Roskilde Kommune, Viby Bibliotek og KulturCosmos, kurerer den hovedpine med viljepiller. Det skal simpelthen lykkes, uanset hvilke begrænsninger, der måtte komme. Så kan der næste år være den helt store folkefest, når verden forhåbentligt er friere, og det nye store Cosmos kan lægge rammer til løjerne.

Husk at vi overholder gældende Corona-krav og opdaterer begivenheden med programmet, men sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 11 og 12. juni.